Om klubben

Esbjerg Modeljernbaneklub har til huse i et lokale i Forum Gamle Skole, hvor vi bygger et anlæg efter dansk forbillede.

Udgangspunktet er DSB’s Epoke 3, som dækker perioden fra omkring 1945 til 1970. Vi har valgt denne periode da vi synes det er den mest farverige periode hos DSB og privatbanerne, hvad kørende materiel angår. Vi har klubaften hver mandag.

Anlægget indeholder strækninger med stationerne Esbjerg, Vejen, Helsingør og Tommerup. Privatbanestationerne er repræsenteret ved Varde Vest.

Hvornår mødes vi?

Den første mandag i måneden er der som nævnt køreaften. Her tager vi det af vort eget rullende materiel som vi har lyst at køre med med. Vi har endnu ikke udarbejdet køreplaner, men det kommer nok en dag. De øvrige mandage er byggeaftener. Klubaftenerne er fra kl. 19.00 til 22.00 med en pause i løbet af aftenen.

Hvem laver hvad?

Vi fordeler opgaverne imellem os. Nogle er gode til landskaber eller huse, andre til det rullende materiel eller til det elektriske. Fælles for os alle er at vi laver det vi bedst kan lide – til fordel for både klubben og os selv.

Lidt historie 

Esbjerg Modeljernbaneklub blev stiftet i 1991 af en lille flok modeljernbane-entusiaster der havde fået svært ved at finde plads til et større anlæg hjemme hos sig selv. Der ud over gav klubsamværet mulighed for et hyggeligt samvær omkring udvekslingen af erfaringer og idéer.

Det første anlæg blev bygget på en fast plade på nogle gamle høvlebænke, mens det nuværende er bygget op på et skelet der har givet bedre mulighed for at lave niveauforskelle.

Praktiske oplysninger 

Hvis du efter at have læst folderen har fået lyst til at bygge og køre modeljernbane i din fritid, er du meget velkommen til at kontakte os og høre nærmere om klubben.

Kontakt formanden Jan Bæk på 5138 1222 eller næstformanden Jan Hjort på 3011 8509.

Du er naturligvis også velkommen til at besøge os en mandag aften og se hvad der sker.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i klubben!

Hvad koster det?

Det koster ikke noget at aflægge os et besøg, men som medlem af klubben betaler man naturlig-vis et kontingent, da det jo koster en del at opbygge og drive et modeljernbaneanlæg. Kontingentet er 750,- pr. halvår.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *